Ontdek twee heerlijke gourmet recepten: gebakken zalm in romige saus en mini hamburgers!

 

Gebakken zalm in romige saus

Gebakken zalm in romige saus van mosterd en dille. Een makkelijk recept voor een snelle maaltijd of avondje tafelen.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram zalmfilet
  • 200 ml kookroom
  • 6 eetlepels Yildriz mosterd dille
  • olijfolie, peper en zout

Ter garnering: citroen, bosui en wat verse dille naar smaak

Zo maak je het (bereidingswijze):

  1. Snij de zalm in 2 grote stukken of in mooie repen van ca. 2 centimeter dik.
  2. Bestrooi de zalm met peper en zout naar smaak.
  3. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de zalm rondom gaar.
  4. Schep de zalm uit de pan. Giet de kookroom en de Yildriz mosterd-dillesaus in dezelfde pan (niet schoonmaken: smaak!) erbij.
  5. Roer dit door elkaar en laat het iets inkoken of voeg eventueel een maïzenapapje (= 1 eetlepel water en 1 eetlepel maïzena) toe om de saus iets in te dikken.
  6. Doe de zalm bij de saus en garneer naar wens met wat verse citroen, bosui ringetjes en/of dille. Eet smakelijk!

Handig om te weten:

Voldoende voor 2 personen als maaltijd en snij de zalm dan gerust gewoon in 2 stukken i.p.v. reepjes. Reken 4 personen als je het als onderdeel van een avondje gourmetten serveert. Snij voor het laatste de zalm in repen.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/portie):

  • Calorieën: 444 kcal
  • Koolhydraten: 4 g
  • Eiwitten: 42 g
  • Vetten: 28 g
  • Verzadigd vet: 7 g

 

Mini hamburgers

Zelfgemaakte mini hamburgers. Gekruid met Marokkaanse kefta kruiden en een heerlijke romige knoflooksaus.

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 20 minuten
  • Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 mini hamburger broodjes
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 eetlepel kefta kruiden
  • 1 theelepel peterselie (vers - fijn gesneden)
  • Turkse knoflooksaus van Yildriz
  • ingelegde rode ui
  • sla
  • komkommer
  • peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze):

  1. Bak de mini hamburgerbroodjes zoals aangegeven op de verpakking of in het recept.
  2. Meng het gehakt met de ui, kefta kruiden, peterselie, peper en zout naar smaak.
  3. Vorm hamburgers van het gehakt.
  4. Bak de hamburgers op een gourmetstel of grill gaar.
  5. Verdeel een beetje sla naar smaak over de onderkant van het hamburgerbroodje. Leg daarop de hamburger gevolgd door rode ui, komkommer en de Turkse knoflooksaus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/portie):

  • Calorieën: 232 kcal
  • Koolhydraten: 30 g
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 11 g
  • Verzadigd vet: 4 g