Voor 4 tot 6 personen
Pulled pork is een échte delicatesse onder het fastfood! In New York weten ze dit al langer, hier vind je op iedere straathoek een hippe foodtruck met pulled pork. Dit gerecht kan op veel verschillende manieren bereid worden. Eet je het op een broodje? Met friet? Of op een tortilla? Ik ga voor de laatste, knapperige variant!
Pulled pork is een gerecht dat lekkerder wordt wanneer je er meer tijd en liefde je erin stopt! Echt goed pulled pork vlees heeft een bereiding van 3 uur. Gelukkig voor jou kun je het vlees ook kant-en-klaar kopen! Ik sloofde me voor deze ene keer uit en begon bij het begin.
Voor je begint, verwarm je de oven voor op 160ºC.
Stap 1
Bind de varkensschouder aan elkaar met keukentouw. Zo zorg je ervoor dat de pork nog niet uit elkaar valt. Schenk wat olie in een grote braadpan en bak de varkenshouder aan alle zijden.
Stap 2
Snijd de paprika in reepjes, de ui in ringen en pers de knoflook fijn. Voeg dit samen met de tomatenblokjes, komijn en chilipoeder bij de varkensschouder. Voeg vervolgens de Yildriz Amerikaanse Barbecuesaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees in de saus verdrinken.
Stap 3
Plaats het vlees en de saus in een ovenschaal en dek deze af met een deksel of bakpapier. Bak het vlees circa 3 uur in de oven. Hoe langer je het vlees in de oven verwarmt, hoe makkelijker het uit elkaar valt!
Stap 4
Snijd ondertussen de wortel en witte kool fijn. Amerikanen zijn lyrisch over hun coleslaw!
Stap 5
Haal de ovenschaal uit de oven. Maak het keukentouw los en pluk het vlees met een vork uit elkaar tot sliertjes.
Serveer de pulled pork American Style met de saus, tortilla’s, witte kool, wortel, zure room en partjes limoen.
Enjoy!